Benodigdheden:
300 gr (mini) worteltjes (hoe kleiner de worteltjes, hoe zoeter)
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Kooktijd: 7 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
Hoeveelheid: ca 5 porties
Bereiding:
Was de worteltjes. Breng een bodempje water in een pan aan de kook. Doe de worteltjes in het kokende water, breng opnieuw aan de kook en kook ze ca. 7 minuten.
Giet de worteltjes af en draai ze door een pureerzeef of pureer in een keukenmaxine of met de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe tijdens het pureren als de puree te droog wordt.
Kook de onderstaande groente op de zelfde manier als de worteltjes en schrijf bij eventueel invriezen, altijd de hoeveelheid en invriesdatum op de verpakking.
250 gr gesneden spitskool (zonder stronk)
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
hoeveelheid: ca. 4 porties
200 gr witlof
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
hoeveelheid: ca. 3 porties
250 gr courgette
Voorbereidingstijd: 3 miuten
Kooktijd: 5 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
hoeveelheid: ca. 4 porties
200 gr sperziebonen (draadjes afgehaald en in stukjes gesneden van 2 cm)
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
hoeveelheid: ca. 4 porties
250 gr broccoli
Voorbereidingstijd: 4 minuten
Kooktijd: 7 minuten ( geschilde en kleingesneden stronkjes in het kokende water en na 2 minuten de roosjes erbij. Samen nog 5 minuten)
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
hoeveelheid: ca. 4 porties