Heerlijke en makkelijke recepten voor uw baby

Worteltjes, Spitskool, Witlof, Courgette, Sperziebonen of Broccoli.

31-07-2014 14:35

Benodigdheden:

300 gr (mini) worteltjes (hoe kleiner de worteltjes, hoe zoeter)


Voorbereidingstijd: 4 minuten

Kooktijd: 7 minuten

Ingevroren houdbaar: 2 maanden

Hoeveelheid: ca 5 porties


Bereiding:

Was de worteltjes. Breng een bodempje water in een pan aan de kook. Doe de worteltjes in het kokende water, breng opnieuw aan de kook en kook ze ca. 7 minuten.

Giet de worteltjes af en draai ze door een pureerzeef of pureer in een keukenmaxine of met de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe tijdens het pureren als de puree te droog wordt.


Kook de onderstaande groente op de zelfde manier als de worteltjes en schrijf bij eventueel invriezen, altijd de hoeveelheid en invriesdatum op de verpakking.


250 gr gesneden spitskool (zonder stronk)

Voorbereidingstijd: 2 minuten

Kooktijd: 10 minuten

Ingevroren houdbaar: 2 maanden

hoeveelheid: ca. 4 porties


200 gr witlof

Voorbereidingstijd: 2 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Ingevroren houdbaar: 2 maanden

hoeveelheid: ca. 3 porties


250 gr courgette

Voorbereidingstijd: 3 miuten

Kooktijd: 5 minuten

Ingevroren houdbaar: 2 maanden

hoeveelheid: ca. 4 porties


200 gr sperziebonen (draadjes afgehaald en in stukjes gesneden van 2 cm)

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 5 minuten

Ingevroren houdbaar: 2 maanden

hoeveelheid: ca. 4 porties


250 gr broccoli

Voorbereidingstijd: 4 minuten

Kooktijd: 7 minuten ( geschilde en kleingesneden stronkjes in het kokende water en na 2 minuten de roosjes erbij. Samen nog 5 minuten)

Ingevroren houdbaar: 2 maanden

hoeveelheid: ca. 4 porties