Heerlijke en makkelijke recepten voor uw baby

Vissoep

01-08-2014 11:11

Benodigdheden:

1 prei

250 gr verse of diepvries (ontdooit) visfilet (kabeljauw, schelvis, koolvis)

1,5 eetl. (olijf)olie

2 dl zoutloze kippebouillon

4 dl volle melk

2 geschilde middelgrote aardappels in blokjes

een paar druppels citroensap

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 45 minuten

Houdbaarheid: 2 dagen in de koelkast

Hoeveelheid: ruim 4 volwassenen en 1 peuter

 

Bereiding:

Gebruik alleen het witte gedeelte van de prei. Snijd deze in stukjes en was ze.

Verwijder zorgvuldig uit de vis alle graatjes. Snijd de vis in stukjes.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.

Voeg de prei toe en bak deze al roerend in 3 minuten op zacht vuur.

Voeg de kippebouillon, melk, en aardappelblokjes toe en breng het op middelhoog vuur bijna aan de kook.

Sudder dan zonder deksel op zachtvuur ca. 20 minuten.

Voeg het citroensap en de vis toe en sudder nog ca. 20 minuten tot de visstukjes uiteenvallen en de aardappels zacht zijn.