Benodigdheden:
1 prei
250 gr verse of diepvries (ontdooit) visfilet (kabeljauw, schelvis, koolvis)
1,5 eetl. (olijf)olie
2 dl zoutloze kippebouillon
4 dl volle melk
2 geschilde middelgrote aardappels in blokjes
een paar druppels citroensap
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Houdbaarheid: 2 dagen in de koelkast
Hoeveelheid: ruim 4 volwassenen en 1 peuter
Bereiding:
Gebruik alleen het witte gedeelte van de prei. Snijd deze in stukjes en was ze.
Verwijder zorgvuldig uit de vis alle graatjes. Snijd de vis in stukjes.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de prei toe en bak deze al roerend in 3 minuten op zacht vuur.
Voeg de kippebouillon, melk, en aardappelblokjes toe en breng het op middelhoog vuur bijna aan de kook.
Sudder dan zonder deksel op zachtvuur ca. 20 minuten.
Voeg het citroensap en de vis toe en sudder nog ca. 20 minuten tot de visstukjes uiteenvallen en de aardappels zacht zijn.