Benodigdheden:
250 gr sperziebonen
1 middelgrote stevige tomaat
2 theel. olijfolie
1 uitgeperste knoflookteen
2 theel. geraspte (parmezaanse) kaas
1/2 theel. gedroogde basilicum (eventueel)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Houdbaarheid: 3 dagen in de koelkast
Hoeveelheid: ca. 4 porties
Bereiding:
Haal de draadjes van de bonen, was ze en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Ontvel de tomaat. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Breng een bodempje water in een pan aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze ca. 6 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze in het vergiet en spoel ze af met koud stromend water. Laat de bonen uitlekken.
Verhit de olijfolie in een koekepan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak het 1 minuut.
Voeg de tomaten hieraan toe en bestrooi het met de (eventuele) basilicum en de kaas.
Voeg de boontjes toe en maak alles door en door warm.
Prak het geheel voor uw peuter fijn of maal het grof in de keukenmachine.
Heerlijk met kipfilet en gekookte rijst.