Benodigdheden:
2 verse perzikken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
Hoeveelheid: ca 6 porties
Bereiding:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een middelgrote pan.
Snijd een kruis in het velletje van elke perzik.
Leg de perzikken in het kokende water en blancheer ze 1 minuut.
Koel ze af in een schaal met koud water en verwijder het velletje.
Snijd elke perzik doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees vervolgens in plakjes.
Breng nu een laagje water in een pan aan de kook. Doe de perzikplakjes in de pan, breng het weer aan de kook en zet het vuur laag. Kook de perzikken met het deksel op de pan in ca. 5 minuten zacht.
Draai de perzik met wat vocht door een pureerzeef of pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer.
Laat de puree even afkoelen.