Benodigdheden:
100 gr kipfilet
1 kleine handpeer
1/2 appel
saus:
3 eetl. kwark
1/2 theel. zachte mosterd
1 theel. citroensap
1 mespunt kerriepoeder
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Houdbaarheid: 2 dagen in de koelkast
Hoeveelheid: ca. 3 porties
Bereiding:
Breng de kipfilet met 1 dl water aan de kook en laat het 10 minuten met de deksel op de pan op een zachtvuur koken.
Zet het vuur uit en laat de kip afkoelen (het liefst in het vocht) en snijd het daarna heel klein.
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd het in hele kleine stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel.
Meng alle overige ingrediënten tot een saus.
Schep de kip, peer, appel en de saus goed door elkaar.
ps. voor volwassenen laat u de stukjes wat groter en kruid u de salade nog wat bij met bv. gehakte peterselie, peper en oregano. Wat blaadjes sla eronder en het is een lekker voorgerecht.