Benodigdheden:
1/2 kleine cougette (ca. 100 gr)
1 eetl. olie
1/2 dl water
50 gr grofgehakt mager kalfsvlees (bv. fricandeau)
1/2 geschilde appel
50 gr gekookte macaroni of spaghetti (ca. 40 gr ongekookte)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 14 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
Hoeveelheid: ca. 3 porties
Bereiding:
Was de courgette en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pannetje en braad de courgette licht aan.
Zet het vuur laag en blus het geheel af met het water.
Voeg het vlees toen en laat alles 10 minuten afgedekt koken.
Snijd de appel in kleine stukjes en druk de macaroni of spaghetti met een vork klein.
Draai alles door een pureerzeef of pureer in de keukenmachine of met een staafmixer. De keukenmachine is in dit geval het makkelijkst.
Doe alles terug in de pan en laat het nog even door en door warm worden.