Heerlijke en makkelijke recepten voor uw baby

Kalfsragout

19-03-2015 11:45

Benodigdheden:

1 eetlepel olie
500 gr kalfslappen, gesnede in blokjes van 2,5 cm
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 blikje tomatenblokjes in tomatensap (400 gr)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 grote ui, in dunne ringen gesneden
2 1/2 dl zoutarme bouillon
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 dl yoghurt
1 eetlepel zure room
2 eetlepels gehakte dille


Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 1 uur

Ingevroren houdbaar: 2 maanden (niet de saus)

Hoeveelheid: ca. 2 volwassenen en 2 peuters

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verwarm de olie in een grote vuurvaste braadpan op hoogvuur.
Voeg het vlees toe en bak, al roerend, tot het vlees rondom bruin is.
Voeg de rozemarijn toe.
Schep het vlees uit de pan en zet het apart.
Doe de tomatenblokjes met sap en de knoflook in de pan en kook het op middelhoogvuur in ca. 2 minuten zacht.
Voeg de uit toe, zet het vuur zacht en kook het geheel 6 tot 8 minuten, ondertussen roerend.
Doe de bouillon en de tomatenpuree in de pan en roer goed.
Doe het vlees weer terug in de pan en breng het geheel aan de kook.
Bedek de pan met een deksel of folie, zet het in de oven en laat het in ca. 45 minuten gaar worden.
Snijd het vlees klein voor uw peuter.

Serveer met een yoghurt-dille saus:
Meng de yoghurt, zure room en dille.
Zet de saus in de koelkast tot u hem opdient.