Benodigdheden:
3 kleine tomaten
1/2 theel. boter
1 kleine courgette
ca. 125 gr bloemkoolroosjes
50 gr (meergranen) spaghetti
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Ingevrorenhoudbaar: 2 maanden
Hoeveelheid: ca. 2 porties
Bereiding:
Was de groenten goed. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Verhit in een pannetje met deksel de boter en de tomaten en laat op laag vuur 2 minuten koken. Wrijf de tomaten dan door de zeef.
Schil ondertussen de courgette en snijd de courgette en de bloemkoolroosjes in kleine stukjes.
Giet de tomatensaus terug in de pan en voeg de gesneden groenten toe. Laat alles afgedekt nog 20 a 25 minuten koken.
Kook tegelijkertijd volgens de gebruiksaanwijzing de spaghetti gaar en prak de deegwaren en groenten zo fijn mogelijk.
Meng de groenten en deegwaren door elkaar, zonodig nog door een pureerzeef draaien of pureren met een keukenmachine of staafmixer.
ps. Niet fijngemaakt ook lekker voor volwassenen. Dan natuurlijk de hoeveelheden aanpassen en met zout en peper en/of kruiden op smaak brengen. Serveer er bijvoorbeeld een gehaktballetje bij.