Benodigdheden:
100 gr (zilvervlies)rijst1/2 rode paprika
1 worteltje
100 gr doperwtjes
140 gr maiskorrels
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Ingevroren houdbaar: 2 maanden
Hoeveelheid: ca. 2 porties
Bereiding:
Was de rijst en doe deze in een pan, giet er zoveel water op dat er boven de rijst 1 cm water staat of volg de aanwijzingen op het pak.Breng de pan aan de kook met de deksel er op, zet het vuur laag en laat het ca. 15 minuten koken tot het water verdampt is.
Was en verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in hele kleine stukjes.
Schrap het worteltje schoon en snijd ook deze in hele kleine stukjes.
Breng 1 dl water met daarin de stukjes paprika en wortel aan de kook en laat het met de deksel op de pan ca 6 minuten op een laag vuur staan.
Voeg de doperwtjes en maiskorrels toe en laat dit warm worden.
Giet de groenten af, maar van het vocht op.
Meng de groenten door de rijst en maak het eten naar keuze smeuïg met het groentevocht